Merhaba, Mac Dostu
Sitemize üye misin? Üye olmak ister misin?

TurkMacForum

« önceki sonraki »  
  Yazdır  
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
odtu34
Merhaba arkadaslar,

Herkesin merak ettigi bir konu hakkinda bilgim dahilinde sizleri bilgilendirmek istemistim. Bilenler olabilir, bu mesaj bilmeyenler icindir.
TR'de garantinizin gecerli olmasi icin, daha dogrusu garantinizi kullanmak istediginizde sizden kesinlikle FATURA istemektedirler . Fatura gostermeden garanti dahilinde cihaziniza bakmamaktadirla r. Apple - Support sayfasinda garantinizi Serial Number'dan sorguladiginizd a "Garanti Kapsaminda" ibaresinin gorunmesi yeterli olmuyor anlayacaginiz. Fatura ibraz etmenizi istiyorlar. Dunyanin baska bir yerinde yine bu sekilde fatura isterler mi bilemiyorum:)) En azindan USA'de istenmiyor.
Belki bazi arkadaslarimiz onceki deneyimlerine dayanarak "Ben faturasiz garanti kapsaminda yaptirdim..." diyebilirler. Evet, ben de ayni sekilde yaptirdim ve yaptiran arkadaslarim da var ama yakin bir zamanda bu proseduru degistirmisler ve  FATURAYI zorunlu kilmislar.
Bilkom'u, FormNet'i ve diger birkac yeri aradigimda illaki Fatura diyorlar..Gülümseme Sebep olarak da baska firmalarin da Apple pazarina girmesi, vb. gosterilebilir sanirim. ya da calinti mallar...
Bu sebeple, alis verislerinizde FATURA meselesini goz onunde bulundurursaniz sizin icin yararli olacaktir. Ilerde ola ki garantilik bir durumunuz olursa sorun yasamayin diye...

Bilginize...
SY
Yönetici
bugün günlerden tasarım®
Bu konuyu sizin açmanız biraz ilginç olmuş...

(;
SY

Macbook Pro 2.2 GHz C2D 10.5.5
Macbook 2 GHz C2D 10.5.5
iMac G4 17" 1 GHz
iPod photo SY edition
iPhone 8GB
ozgurcakici
Ben yaklaşık 2 en fazla 3 ay önce gittim Şişli dekine, aldığımda O tuğunun yerinde P vardı, yani iki tane P tuşu vardı, kapıdaki görevliye sorunumu anlattım, nereden aldığımı sordular, Bilkom dan dedim, hiç bir belge vs istemeden; iki dakika bekleyin hemen değiştirelim dediler ve belki de dünyanın en  hızlı teknik servis hizmetini aldım Gülümseme

Barış Çetin
İngilizce Q diye bir klavye yoktur.
Tus degisimi birsey degil ki, bunun dvdrom'u bozuk diyin bakalim napiyorlar Gülümseme
Apple MacBook Pro 15" 2.4Ghz 4GB Ram - Mac OS 10.5.5 Leopard EN + XP VM
Asus PW Series 20" LCD
Logitech S510
WD MyBook 1Tb + 1Tb (500+500 Raid)
UC-LOGIC PF1209 LaPazz Pro
80GB iPod Video
Я Übermensch...
Mikhail Bakunin
Yönetici
Kötü insan yoktur... Menfaat çatışması vardır...
İşte sadece Türkiye'den alınan Applelardan fatura istemiyorlar... Gülümseme

Yanlız dışarıdan alsanız dahi bir Apple ürününü eğer buraya geldiğinizde kaydettirirseni z garanti tarihi bitse bile şöyle bir iyi tarafı var; mesela siz o malı sattığınızda ve Apple'a telefon açıp bildirmediğinizde sizden satın alan kişi herhangi bir nedenden dolayı servise götürdüğü zaman o Apple ürünüzü direk kayıtlardan çıkıyor kime ait olduğu. Geçen gün bir telefon geldi Bilkom'dan arıyorlarmış ben de ¨hayırdır inşallah¨ dedim.. Gülümseme Malumunuz geçenlerde iPod'umu satmıştım ama Bilkom'un bu kadar sıkı takip ettiğine o ana kadar tanık olmadığım için sattığımı müşteri hizmetlerine bildirmeyi pek de önemsemedim. Telefonda benim iPod'umun bir başkası tarafından düşürüldüğü için teknik servise getirildiğini ve çalınıp çalınmadığını sordular, ben de kim getirdi dedim. Sattığım kişinin ismini verince, kesinlikle çalınma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, kendim sattığımı söyledim...

Bu da benim için iyi bir deneyim oldu, bundan sonra eğer kendi adıma kayıtlandırdığım faturalı bir Apple ürünü satarsam 2. el olarak ,direk Bilkom'u arayıp sattığım kişinin bilgilerini vericem. Alan kişi için de daha iyi olur bu. Herkese de kendi adına burada kayıtlanmış Apple ürünlerini sattıktan sonra Bilkom'a haber vermelerini tavsiye ederim alan kişinin bilgilerini. Hem böylece sattığınız kişinin de çaldırma gibi bir kötü durumu söz konusu olursa aynı şekilde ona da ulaşır teknik servis...
|-|Macbook 2.4 ghz - 2GB ram - 320GB HDD (Beyaz)|-|
|:External HDD:|
|-|1TB Seagate|-|1TB Western Digital|-|160GB Hitachi|-|160GB Fujitsu|-|
|-|Samsung NV7 Digital Camera|-|
|-|Logitech Z-5500 505 Watt RMS - THX|-|
Vladimir
...
Vay be. Samanlıkta iğne aramak gibi değilmiş demek ki pek..
Eninde sorundan getirecek bir teknik servise. PC tamircisine gidecek hali yok ya.

PC için bir parçacıda power ararken birisi gelmişti. iPod tamiri için. Geri yolladı eleman.
Bir başka gün Mecidiyeköy'de DVD sürücüsü almak için girdiğim yere çok tatlı bir kız gelip MacBook tamiri yapıp yapmadıklarını sordu. Eleman Mecidiyeköy'deki bir teknik servisin adresini vermişti.

Tabi bizim forumları takip eden bir Mac hırsızı yoktur umarım.
Mac Pro 2 x 2.0 Ghz  | 1Gb Ram | Apple Cinema HD 23"
Mac OS X Leopard 10.5.5 English | 
Windows XP Undead | Ubuntu 8.04
Windows Vista Dostlar sağ olsun..
Buğra Henden
Yönetici
"Together we stand, divided we fall."
Macbook'umun topcasei sarardığı için Şişli artı bilgisayara gittim, fatura istediler, Almanya'dan online almış olduğum için Apple'ın gönderdiği (görenler bilir) abuk subuk bir fatura mailinin çıktısını alıp götürdüm. Garanti kapsamında işlem gördü. (Topcase değişmedi ama - Almanya'daki servis sorunsuz değiştirdi...)
MacBook 2.0Ghz Alu-Unibody - iPhone 3G 16 GB - ipod 30 gb + universal dock - shuffle (red)  PBook - iBook - Kurallar
erdemekinci
Konuyla pek alakalı değil ama garanti kapsamında değişen her hangi bir parçanın maliyetini apple karşılamıyormu? Değişen topcase'in, ekranın, klavyenin ve daha herşeyin ücretini formnet, artı, veya bilkom ödemiyordur sanırım. Mantık olarak bunu düşünmekle beraber apple için hiçkimseden duymadım o yüzden apple için kesin konuşamıyorum fakat hemen hemen tüm bilişim firmalarında bu böyle. HP servisin içinde bulunmuş ve görmüş biri olarak bunun böyle işlediğini söyleyebilrim. Aynı şeyin apple da olması gerekiyor mantıken. Apple dan kaynaklanan sorunun cezasını yetkili servis ödemez herhalde. Bunun olduğunu varsayarak soruyorum. Neden amerika, avrupa gibi dış ülkelerde ne olursa olsun ufak bir sorun olduğunda hemen çözüyorlar veya değiştiriyorlarda, bizim burda aynı prosedür işlemiyor? neden topcase amerikada sorunsuz değişirken ( sanırım bu sararma olayını apple U.S resmi kabul etmişti) burda "hayır yeterince saramamış" gibisinden bi karşılama alıyoruz? Bu sararma konusunu, neye göre kimin karar verdiğini Türkiyedeki servislere sormuş olmama rağmen  ırım-kırım ettiler net bi cevap vermediler.
MacBook 2.2ghz SantaRosa 4gb Ram 120gb hdd
144mb X3100 vga White + wireless mighty mouse
Mikhail Bakunin
Yönetici
Evet öyle de ama işlerine gelimyor işte... Sırıtan

Sanırım burada satılan Maclerden zaten aşırı ücret alıyorlar ve arızadan dolayı da herhangi bir şey ceplerinden gitmediği için değişimde bir sorun olmuyor olabilir ancak bu yurt dışından alınanlar için çıkardıkları sorun tamamen şirket kurallarına aykırı ama bir kılıfına uyduruluyor sunuçta... Değişen parça ya da bilgisayarlar yüzünden ceplerinden 5 kuruş bile çıkmıyor ancak teknik serviste çalışanların maaşlarını Apple ödemiyor, Bilkom ödüyor.. Gülümseme Yani kendi sattıkları bir mala hizmet vermeleri sorun değil zaten fazlasıyla çıkarıyorlar fiyatını ancak dışarıdan alınca aynı hizmet kalitesini görmeyenlerin sayısı çoğunlukta gördüğüm kadarı ile... En azından bir kaç defa göndermek gerekiyor, biraz yırtık olmanız gerekiyor en sonunda da ¨ aaa bak sorun varmış gerçekten ¨diyorlar... Kahkaha Bir çeşit yıldırma politikası gibi bişey, direk söylemeden ¨bakın işte bizim pahalı Maclerimizden almazsanız sürünürsünüz böyle¨gibisinden bir yıldırma politikası... Halbuki bu kadar çok gel gitler aslında onları da çok meşgul ediyor, hem Aras kargo ile anlaşmalı olmalarına ramen (daha önce Express Kargo idi) normalden az da olsa kargo masraflarını kendileri karşıladığı için oradan da zarar oluyor...

Bunun gibi yıldırma politikası izleyeceklerine aslında aynı servis kalitesini dışarıdan alanlara da verseler, o zaman bu servisten memnun kalanların kafasında daha olumlu bir imaj oluşur ve bir sene daha garantili olması için buradan da almaya yönlenebilirler.. . Tabi fiyatlar da inerse makul bir düzeye... Hatta ben bile bir sonraki Mac'imi buradan alabilirim böyle olursa... Hem bu fahiş fiyatlar ülkemden alıp vergi vermeme de engel oluyorlar... Gülümseme

Apple Store'a gittiğinizde size istediği kadar övseler bile Mac'i sonunda ¨Peki ne kadar kardeş bu?¨ diye sormaz mısınız?... Dil çıkaran

Neyse, yukarıda yazdığım garanti bilgileri ile ilgili bir yanlışlık varsa uyarın lüften yani parça değişimleri masrafları için, Bilkom'un değil direk Apple'ın cebinden çıkması hakkında...
chameleon81
Sarı Kart
Kastırırsanız fatura göstermek zorunda değilsiniz.

İkna ve konuşma kabiliyitinize bağlı.
Mikhail Bakunin
Yönetici
Oldu... İzmir'den sadece servis için otobüse atlıycam, sonra servise gidecem İstabul'a, iki saat kelime oyunları yapıp en sonunda ikna edicem ve biraz da kendimden nefrettiricem muhtemelern, sonra artk geç olduğu için bir otel bulucam kalmak için malum yol yorgunuyuz, en son da ertesi gün İzmir'e geri dönücem...

Hımm... Bi düşüneyim bu fikri... Gülümseme
odtu34
Bu konuyu benim acmamdaki sebep ben verdigim aletlere Amerika Faturasi kesip veriyorum. Hem bilgilendirme amacli bu konuyu actim, hem de fatura kestigimi belirtmek istedim..Gülümseme
mactrcn
TARCIN
AppleCare aldigimizda da ayni sekilde fatura mi istiyorlar? Benim uluslararasi garantim 2 ay sonra bitiyor. Forumda tavsiye edildigi gibi eBay'den AppleCare alacagim. Fatura islerini nasil halledecegiz o zaman? Cunku faturadan kaynaklanan garanti bitmis oluyor.
MacBook Core2Duo 2.2 Ghz 4GB memory (White) - 10.5.5
iPhone 2.1
Samsung 226BW widescreen
WD MyBook2 Home Edition 500 GB
Toshiba 2.5" 160 GB
odtu34
Gecen ay Bilkom'u arayip bu konuda bilgi almak istemistim. Yetkilinin bana verdigi bilgi su sekilde;
Bilgisayari ilk aldiginizda ayrica AppleCare paketini de aliyorsaniz, faturanizda AppleCare paketinin ibrazi olmak zorunda. Yani adamlar sizin bilgisayariniz icin, bilgisayariniza ozel bir paket aldiginizi gormek istiyorlar. Bu neden (!) onu da aciklamaya calisalim; simdi birisi gidiyor SIFIR bilgisayar aliyor ve yaninda bu paketi de aliyor ama paketi aktiflestirmiyo r. Daha sonra bu paketi garantisi dolmus ya da dolmakta olan baska bir alet icin aktiflestirme yoluna gidiyor. Tabii bu kullanicinin isine geliyor ama buna servis verecek kisilerin ya da satici firmanin isine gelmiyor. Bu sebeple, adamlar bu tarz islemlerin onune gecmek icin, paketin faturada ibraz edilmesini, hangi seri no'lu alete istinaden satildigini gormek istiyorlar.
Sizin eBay'den alacaginiz pakette nasil bir islem yaparlar bilemiyorum. Paketi alacaginiz yere aletinizin seri numarasini verip bu seri no'lu alet icin bu paketi faturalar misiniz diyebilirsiniz, bu bir yol olabilir. Ama bu sekilde bir islemi Bilkom falan kabul eder mi bilemiyorum. Sonucta siz sonradan boyle bir paket almis olacaksiniz.
Benim bilgim dahilinde soyleyeceklerim simdilik bu kadar..Gülümseme